top of page
Ceno Brandbeveiliging is gespecialiseerd in het verzorgen van complete maatwerk opleidingen en trainingen, zowel op uw eigen locatie als in ons professionele opleidingscentrum.

CENO Brandbeveiliging biedt u een divers aanbod aan veiligheidsopleidingen en trainingen zoals:

BEDRIJFS

HULPVERLENING

EHBO

REANIMATIE-AED

ONTRUIMING

Onze onderscheidende kenmerken zijn:

 • praktijkgerichte aanpak

 • realistische oefenen

 • interactief

 • gericht op bestaande bedrijfssituaties

 • gekwalificeerde en gedreven instructeurs met passie voor het vak

 • persoonlijke aandacht voor elke deelnemer

 • kleine groepen

 • volledig maatwerk

OPLEIDINGEN
MAATWERK

Ceno Brandbeveiliging is gespecialiseerd in het verzorgen van complete maatwerk opleidingen en trainingen, zowel op uw eigen locatie als in ons professionele opleidingscentrum. Individuele inschrijving voor onze opleidingen en trainingen is uiteraard ook mogelijk. Voor de beschikbare cursusdata kunt u contact met ons opnemen.

Ceno Brandbeveiliging - onze BHV-opleidingen worden verzorgd conform de eisen van het examenreglement Bedrijfshulpverlener van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening). Het onafhankelijke certificeringssysteem van NIBHV borgt de kwaliteit van trainingen en van de opleider.
BEDRIJFSHULPVERLENING (BHV)

Onze BHV-opleidingen worden verzorgd conform de eisen van het examenreglement Bedrijfshulpverlener van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening).

Het onafhankelijke certificeringssysteem van NIBHV borgt de kwaliteit van trainingen en van de opleider.

 

Basisopleiding

De basisopleiding Bedrijfshulpverlener NIBHV is een volledig verzorgde tweedaagse cursus.

Naast de theoretische gedeelten wordt uitgebreid in de praktijk geoefend.

De complete Basisopleiding Bedrijfshulpverlener bestaat uit 4 modulen die elk ook los gevolgd kunnen worden:

 • Niet-spoedeisende Eerste Hulp:

 • Spoedeisende Eerste Hulp

 • Brandbestrijding

 • Ontruiming

 

Ter afsluiting van elke module wordt een landelijk multiple choice examen afgenomen. Iedere geslaagde deelnemer ontvangt na afloop van elke module een certificaat. Na het behalen van alle certificaten ontvangt de deelnemer het landelijk erkend diploma Bedrijfshulpverlener NIBHV en een persoonlijk pasje.

 

Herhalingstraining

De herhalingstraining Bedrijfshulpverlener NIBHV is een ééndaagse training waarbij de onderwerpen uit de basisopleiding zowel in theorie, maar vooral in praktijk aan bod komen. Hierbij bedenken de deelnemers zelf realistische scenario oefeningen voor elkaar en worden lotusslachtoffers ingezet.

 

Elke deelnemer die de herhalingstraining met voldoende resultaat doorlopen heeft, ontvangt het certificaat herhaling Bedrijfshulpverlener van het NIBHV en een persoonlijk pasje. Ook als u eerder ergens anders de opleiding heeft gevolgd verzorgen wij graag uw jaarlijkse herhalingstrainingen.

Ceno Brandbeveiliging - herhalingstraining Bedrijfshulpverlener NIBHV is een ééndaagse training waarbij de onderwerpen uit de basisopleiding zowel in theorie, maar vooral in praktijk aan bod komen.

MAATWERK

ONTRUIMINGS

OEFENINGEN

Het uitgangspunt van een ontruimingsoefening is om alle medewerkers binnen een bedrijf vertrouwd te maken met de te volgen procedure in geval van een calamiteit.

 

Onze gekwalificeerde instructeurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van maatwerk ontruimingsoefeningen op locatie. De maatwerk ontruimingsoefeningen worden in onderling overleg uitgezet, begeleid en geëvalueerd. Achteraf wordt een rapportage opgesteld met bevindingen en aanbevelingen.

 

De mogelijkheden zijn talloos. Dit kan variëren van een eerste oriënterende ontruiming op papier en gezamenlijke rondgang tot een volledig onaangekondigde ontruiming met inzet van geavanceerde mobiele simulatie apparatuur, lotusslachtoffers en samenwerking met de professionele hulpdiensten.

Onze gekwalificeerde instructeurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van maatwerk ontruimingsoefeningen op locatie.
EHBO

Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis bent u in staat op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. U leert bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt. Ceno Brandbeveiliging organiseert basisopleidingen en herhalingslessen voor Eerst Hulp bij ongevallen. conform de methode en examinering van Het Oranje Kruis

Ceno Brandbeveiliging - nze gekwalificeerde instructeurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van maatwerk ontruimingsoefeningen op locatie.

REANIMATIE

GEBRUIK AED

Iedereen kan op elk moment, waar dan ook, worden geconfronteerd met een hartstilstand, een ongeval, verstikking, verslikking, verdrinking en bijvoorbeeld ook overdosering van geneesmiddelen of drugs. Aangezien niemand in een dergelijke situatie een hulpeloze toeschouwer wil zijn, is een reanimatiecursus voor iedereen van belang. Daarbij is de AED (Automatische Externe Defibrillator) tegenwoordig ook niet meer weg te denken in onze samenleving. Dat is ook niet verwonderlijk omdat de kans op overleven bij reanimatie en defibrillatie met een AED binnen handbereik wel tot 70% stijgt.

 

Tijdens de vier uur durende basiscursus reanimatie en gebruik AED leert men onder andere om op juiste wijze te alarmeren, te beademen en te masseren en om op een verantwoorde en efficiënte manier de AED te bedienen.

 

CENO Brandbeveiliging biedt bij aanschaf van elk type AED een *GRATIS* gebruikerstraining AED inclusief Reanimatie aan van 3 uur voor 6 tot 8 personen om zo te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een reanimatie kunnen starten en een AED bedienen.

Heeft u niet de opleiding gevonden die u zocht,
neem contact met ons op voor nog meer opleidingen.
bottom of page